Suplimente Alimentare Imunyze

Primar Leonard Achiriloaei: Nicio stradă din cartierul Nicolae Bălcescu nu va rămâne fără asfalt

Acoperisul1

Condor Resort
Nicio stradă din cartierul Nicolae Bălcescu nu va rămâne fără asfalt! Finanțarea proiectului de modernizare a străzilor: Salciei, Sărata, Zebrei, Fundătura Zebrei și a Școlii “Carol I” a fost aprobată de Ministerul Dezvoltării!
Proiectul, de importanță majoră pentru Roman, este unul integrat de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Şcolii „Carol I”, construire şi dotare Sală de Sport pentru învățământul general obligatoriu. Totodată, acesta prevede reabilitarea și dotarea Grădiniţei, reabilitarea şi modernizarea drumurilor publice din cartierul Nicolae Bălcescu.
Romașcanii care locuiesc pe străzile: Salciei, Sărata, Zebrei și Fundătura Zebrei vor beneficia de condiții optime, prin implementare unui sistem rutier nou pentru traficul auto și pietonal.
În ceea ce privește etapele de execuție, corpul A al școlii va fi consolidat, parţial se va demola şi reconstrui, asigurându-se spaţii de învăţământ: 7 săli de clasă, 3 laboratoare şi un spaţiu pentru cabinetul medical.
Sala de sport existentă se va demola şi se va reconstrui o clădire nouă, redimensionată, cu teren exterior de sport şi cu anexe specifice: vestiare, grupuri sanitare, cabinet profesor și spații de depozitare.
Grădiniţa se va reabilita funcțional şi arhitectural, urmărindu-se în primul rând eficientizarea energetică prin termoizolarea anvelopei și înlocuirea tâmplăriei. De asemenea, eficientizarea va presupune și montarea unei centrale termice noi și a instalației aferente.
Valoarea totală a investiției este de 18.494.297,37 lei, din care 17.496.670,22 lei – reprezintă suma alocată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar cofinanțarea municipalității este de 2%. Următoarea procedură constă în achiziția proiectului tehnic și a proiectului de execuție. Termenul de execuție este de 21 de luni – decembrie 2023.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.