Dental Alliance
November 27, 2022

Primar Leonard Achiriloaei: O nouă unitate de învățământ a fost complet reabilitată și modernizată! Grădinița nr. 2, de pe strada Dobrogeanu Gherea, va fi redată circuitului școlar în această toamnă!

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

O nouă unitate de învățământ a fost complet reabilitată și modernizată! Grădinița nr. 2, de pe strada Dobrogeanu Gherea, va fi redată circuitului școlar în această toamnă!
Recent, lucrările de consolidare și modernizarea Grădiniței nr. 2, aflată vis-a-vis de Casa Căsătoriilor s-au terminat. Unitatea va fi redeschisă în această toamnă, iar copilașii care au învățat provizoriu în cadrul altor unități școlare, vor trece pragul unei grădinițe complet schimbate.
Lucrările executate au fost ample, presupunând intervenții la partea de siguranță a clădirii, la partea de termoizolare, de refacere a planșeelor și înlocuire a instalațiilor. Astfel, structura a fost consolidată, a fost refăcută din beton armat placa de pardoseală la parter, au fost turnate centuri și planșeu din beton armat, s-a refăcut șarpanta cu elemente din lemn de răşinoase, iar acoperișul, ușile și ferestrele au fost înlocuite. Instalațiile de apă-canal, cele termice și electrice au fost de asemenea, schimbate. Valoarea lucrărilor a fost de 2.182.000 lei, suma fiind asigurată din bugetul local.
La acest moment se lucrează la amenajarea curții interioare, după ce, într-o primă etapă s-a lucrat la trotuarele perimetrale prevăzute cu sistem de evacuare a apelor pluviale, cu dale cioplite din piatră naturală și la gardul care împrejmuiește curtea. Sunt turnate aleile pietonale, urmând amenajarea spațiului verde și realizarea unui loc de joacă special pentru cei mici. Totodată, până în luna septembrie, mobilierul școlar va fi comandat și așezat în sălile de clasă.
Voi continua să sprijin prin acțiuni concrete sistemul de învățământ, indiferent de nivel, fiind convins de faptul că educația asigură stabilitatea și dezvoltarea unei societăți!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.