Dental Alliance
October 2, 2023

Primar Leonard Achiriloaei: Prin indolență , necunoaștere, nepăsare sau ticăloșie PSD putea determina mărirea substanțială a taxelor locale la Roman? De ce?

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Codul fiscal, prin articolul 491, aliniatul 1- îi OBLIGĂ pe membrii consiliului local să indexeze anual impozitele cu rata inflației. Același articol, dar la aliniatul 3, prevede că taxele și impozitele locale trebuie asumate cu „cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de expirarea exerciţiului bugetar”, altfel „ se aplică de către compartimentul de resort din aparatul de specialitate al primarului, nivelurile MAXIME prevăzute de prezentul cod, indexate potrivit prevederilor alin.1”. Adică taxele nu ar fi fost doar indexate cu rata inflației, ci dublate prin aplicarea impozitării la nivel maxim!
Dacă consilierii PNL, sustinuti si de alti membri ai Consiliului Municipal Roman nu ar fi fost responsabili și atenți, consilierii PSD puteau, prin votul lor de astăzi să arunce în aer un oraș întreg, prin dublarea taxelor plătite de romașcani!
Necunoașterea legii, oricum nescuzabilă, nu poate fi invocată de către cei de la PSD, pentru că li s-au explicat care sunt prevederile din Codul Fiscal, Legea 227/2015, articolul 491. Atunci rămâne dilema: de ce au vrut să dubleze impozitele romașcanilor cei de la PSD? Din indolență, nepăsare sau interese obscure !? Deși întrebarea persistă, important este că am fost vigilent și atent la nevoile romașcanilor și nu am permis ca un astfel de efect, extrem de cutremurător la nivelul bugetelor persoanelor fizice sau juridice din Roman să se întâmple!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap