Dental Alliance

June 20, 2024

Primar Leonard Achiriloaei: Problema furnizării apei la Roman trebuie să ia sfârșit! Am reluat dialogul cu reprezentanții companiei Apavital – Iași!

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Problema furnizării apei la Roman trebuie să ia sfârșit! Am reluat dialogul cu reprezentanții companiei Apavital – Iași!
Dată fiind incapacitatea companiei județene ApaServ de a oferi servicii de alimentare cu apă și canal la standarde normale, asumate în contract, este normal să căutăm și să construim alternative. Este un demers în care ni s-au pus nenumărate piedici, pe toate liniile posibile, dar nu renunțăm la lupta noastră de a obține servicii calitative pentru romașcani, mai ales după ce, de-a lungul timpului, am dat dovadă de maximă înțelegere și răbdare, dar în toate există o limită a toleranței.
Am fost prezent la Apavital Iași, acolo unde m-am întâlnit cu directorul companiei – domnul dr. Ing. Mihail Doruș și echipa sa – profesioniști în acest domeniu și cunoscători ai situației din municipiul Roman.
Am discutat soluțiile alternative, variantele investiționale și potențialul financiar al Apavital, viziunea lor de dezvoltare și implicare în remedierea deficiențelor de la Roman. Am primit asigurări că intenția dumnealor de a prelua serviciul de apă-canal din municipiul nostru rămâne fezabilă, însă, pentru acest lucru, trebuie găsită calea legală.
Fără discuție compania din Iași este într-o dinamică de dezvoltare impresionantă, prin comparație cu ce se întâmplă acum la noi, când vedem cu toții, lucrurile sunt din ce în ce mai grave. Sigur, decizia pe care trebuie să o luăm cu fermitate trebuie să ia în calcul toți factorii implicați, trebuie asumată cu responsabilitate nu doar la nivelul Consiliului Local Roman, ci inclusiv de către toți cetățenii orașului. Situația nu este deloc simplă și soluțiile nu sunt facile, dar trebuie să privim cu responsabilitate nu doar spre azi sau mâine, ci spre deceniile ce vor urma, spre ceea ce Romanul are nevoie și merită să obțină!
Totodată, am avut o întâlnire și cu președinții asociațiilor de proprietari din municipiul Roman, în care am dezbătut problema apei. În unanimitate, reprezentanții asociațiilor de proprietari și-au exprimat punctul de vedere și anume – rezilierea contractului cu ApaServ și încheierea unui nou contract cu un furnizor capabil și competitiv.
Le-am oferit întregul nostru sprijin juridic și administrativ în vederea realizării demersurilor necesare, pentru a beneficia de reducerea cu 30% a tarifului, așa cum a decis și instanța de judecată pentru nefurnizarea serviciului în parametri.
Este obligația noastră de a găsi soluțiile cele mai bune și vă asigur că o vom face! Vom alege serviciile de utilități cele mai potrivite pentru comunitatea noastră, operatori profesioniști și orientați către interesul clientului final – locuitorii municipiului Roman!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.