Dental Alliance
November 27, 2022

Primar Leonard Achiriloaei: Turul ghidat, organizat de către Primăria Municipiului Roman, se bucură de un interes deosebit!

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Sunt încântat că invitația pe care am adresat-o romașcanilor, celor tineri sau celor reîntorși acasă în concediu, de a descoperi istoria vechii noastre cetăți mușatine, este bine primită și acceptată de foarte multe persoane.
De la o întâlnire la alta, grupul devine din ce în ce mai numeros, iar poveștile din spatele clădirilor și a locurilor istorice – spuse cu măiestrie de oameni care iubesc Romanul – îi captivează fără îndoială pe cei prezenți. Vreau să vă asigur că acest demers va fi continuat și așa cum este firesc, va fi îmbunătățit cu fiecare experiență.
Turul începe cu o plimbare pe jos în Piața Roman-Vodă și trecerea în revistă a principalelor monumente din zonă: Palatul administrativ, Muzeul de Artă, Colegiul Național „Roman-Vodă”. Urmează punerea în valoare a Casei Hogaș de către custodele muzeului. Se continuă cu deplasare auto (mijloc de transport asigurat) către: Piațeta Sergiu Celibidache (prezentări pentru Casa Celibidache, Biserica „Sf. Voievozi”, Biserica Armenească), Piațeta George Radu Melidon (vizită și prezentare Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”, prezentare pentru Monumentul Micii Uniri, Piațeta Miron Costin). Incursiunea continuă cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului – care a avut și rol de mitropolie a Romanului și a Țării de Jos a Moldovei, Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova”, Muzeul de Istorie (prezentarea Palatului Nevruzzi și a Casei Fălcoianu), Parcul Municipal (rotonda scriitorilor, Parc Zoo, insule, Muzeul de Științe ale Naturii), Gara Roman (bust Viorica Agarici), Regimentul 14 Dorobanți, Casa acad. Constantin C. Iliescu – revenire în zona centrală.
Următorul tur ghidat, pus la dispoziție gratuit de către Primăria Municipiului Roman, va avea loc joi, 11 august. Înscrierile se fac la numărul de telefon 0233 208 621 (de luni până joi, între orele 08:00-16:30, iar vinerea, între orele 08:00-14:00) sau pe e-mail cts@primariaroman.ro.
Vă mulțumesc și vă felicit pe toți cei care, dedicați câteva ore pentru Roman – pentru a-l cunoaște sau pentru a-l face cunoscut!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.