Dental Alliance
November 27, 2022

Primar Leonard Achiriloaei: Vă invit să vă bucurați de farmecul orașului situat în inima Moldovei – un ținut cu o istorie aparte, a cărei poveste a început să fie scrisă începând cu 30 martie 1392!

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Vă invit să vă bucurați de farmecul orașului situat în inima Moldovei – un ținut cu o istorie aparte, a cărei poveste a început să fie scrisă începând cu 30 martie 1392!
Primăria Municipiului Roman vă propune să călcați pe urmele mitropoliților și domnitorilor care au făcut din vechea cetate, loc de pelerinaj pentru străini și „acasă” pentru zeci de mii de suflete.
Vă propun să participați la un tur ghidat, în care să aflați poveștile din spatele cetății! Traseul începe în centrul orașului – punctul de întâlnire – statuia Domnitorului Roman Mușat. Timp de aproximativ 3 – 4 ore, veți afla informații despre casele boierești, locurile cu o adevărată însemnătate și importanța orașului în istoria României.
Turul va începe cu o plimbare pe jos în Piața Roman-Vodă și trecerea în revistă a principalelor monumente din zonă: Palatul administrativ, Muzeul de Artă, Colegiul Național „Roman-Vodă”. Urmează punerea în valoare a Casei Hogaș de către custodele muzeului. Se continuă cu deplasare auto (mijloc de transport asigurat) către: Piațeta Sergiu Celibidache (prezentări pentru Casa Celibidache, Biserica „Sf. Voievozi”, Biserica Armenească), Piațeta George Radu Melidon (vizită și prezentare Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”, prezentare pentru Monumentul Micii Uniri, Piațeta Miron Costin). Incursiunea continuă cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului – care a avut și rol de Mitropolie a Romanului și a Țării de Jos a Moldovei, Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova”, Muzeul de Istorie (prezentarea Palatului Nevruzzi și a Casei Fălcoianu), Parcul Municipal (rotonda scriitorilor, Parc Zoo, insule, Muzeul de Științe ale Naturii), Gara Roman (bust Viorica Agarici), Regimentul 14 Dorobanți, Casa acad. Constantin C. Iliescu – revenire în zona centrală.
Consider că merită să ne descoperim orașul, iar un astfel de tur organizat, alături de un ghid care să ne scoată la iveală cele mai frumoase lucruri, nu poate decât să ne apropie și să ne ofere o altfel de experiență trăită la noi acasă.
Cei care își doresc un tur al orașului, trebuie să știe ca o pot face în fiecare zi de joi, în a doua și a patra săptămână din lună, primul fiind programat joi, 14 iulie. Înscrierile se fac la numărul de telefon 0233 208 621 (de luni până joi, între orele 08:00-16:30, iar vinerea, între orele 08:00-14:00) sau pe e-mail cts@primariaroman.ro
Tururile ghidate vor fi gratuite, iar informații suplimentare puteți afla utilizând aceleași date de contact.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.