Dental Alliance
November 26, 2022

Primăria Municipiului Roman continuă planul comun de acțiuni, alături de Camera de Comerț și Industrie Neamț!

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Astăzi, 8 iunie, a fost organizată o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanții mediului de afaceri, pe tema arbitrajului comercial.
După cum știți, sunt într-un permanent dialog cu oamenii de afaceri din municipiul nostru și îmi doresc să cunosc necesitățile reale ale firmelor și să sprijin, prin toate pârghiile legale inițiativele de dezvoltare locală.
Tematica, abordată astăzi, a adus în atenție o alternativă de soluționare a litigiilor comerciale, întâlnirea bucurându-se de prezența unor oameni direct implicați în acest domeniu. Doamna judecător Valentina Baciu, domnul Iulian Mitrofan – judecător și actual președinte al Curții de Arbitraj Comercial și Civil de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Neamț, dar și domnul avocat, profesor universitar doctor Ioan Chelaru au fost prezenți la evenimentul organizat în sala de ședințe a primăriei.
Mă bucură faptul că într-un an care a generat schimbări socio-economice și legislative, Camera de Comerț și Industrie Neamț, prin Curtea de Arbitraj Comercial și Civil a adoptat un Regulament în acord cu cele mai bune practici naționale, care vine în sprijinul mediului de afaceri și contribuie la soluționarea rapidă și eficientă a litigiilor.
Îl felicit pe domnul președinte Mihai Apopii pentru această campanie de informare, prin care are loc promovarea importanței arbitrajului comercial și a avantajelor acestuia, identificarea problemelor punctuale care apar în practică și a unor modalități efective de soluționare.
Un parteneriat viabil între administrația locală și Camera de Comerț și Industrie Neamț se traduce fără îndoială prin astfel de acțiuni concrete orientate către dezvoltarea economiei și implicit spre bunăstarea cetățenilor.
Rămân ancorat la dinamica mediului de afaceri din zona noastră, și voi avea mereu o atitudine proactivă în ceea ce privește dezvoltarea economică a municipiului Roman!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.