Dental Alliance
December 9, 2023

Primăria Municipiului Roman vă aduce la cunoștință faptul că, pe raza municipiului au fost amplasate indicatoare de direcționare – săgeată galbenă pe fond albastru

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Primăria Municipiului Roman vă aduce la cunoștință faptul că, pe raza municipiului au fost amplasate indicatoare de direcționare – săgeată galbenă pe fond albastru, pentru marcarea traseului de pelerinaj „Camino de România”, în baza HCL nr. 148 din 30.06.2021.
Menționăm faptul că aceste indicatoare nu se adresează traficului rutier, ci doar pelerinilor angajați în tranzitarea municipiului Roman pe acest traseu.
Camino de Santiago reprezintă un drum milenar care atrage pelerini din toată Europa, ajungând în 2018 la peste 320.000 de pelerini, din 160 de țări și având ca punct terminus localitatea Santiago de Compostela, capitala regiunii Galicia, din nord-vestul Spaniei, în a cărei catedrală se află rămășițele pământești ale apostolului Iacob, alături de fratele său Ioan Evanghelistul și de Petru, primul episcop al Romei.
În partea de est a continentului, drumul de pelerinaj propus va porni de la Iași, circuitul urmând să străbată județele Iași, Neamț și Bacău, trecând apoi munții în Transilvania, prin județul Covasna. Localitățile din județul Neamț ce vor fi străbătute de circuitul propus sunt următoarele: Gherăești, Săbăoani, Simionești, Cordun, Roman, Cotu Vameș, Horia, Trifești, Giulești, Butnărești, Secuieni, Moldoveni, Hociungi, Broșteni, Bahna, Bahnișoara și Izvoare.
Prin crearea acestui traseu de pelerinaj, se va demara realizarea sectorului românesc al Camino de Santiago, intitulat Camino de România. Acțiunea are menirea de a promova potențialul turistic și cultural al municipiului Roman, contribuind totodată și la dezvoltarea localităților aflate pe acest traseu.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap