Primarul a prezentat-o pe Gabriela Petrea, noul administrator public, la întâlnirea cu reprezentanții asociațiilor de proprietari
San Marco Roman

Primarul a prezentat-o pe Gabriela Petrea, noul administrator public, la întâlnirea cu reprezentanții asociațiilor de proprietari

fereastra1

Iulia Gabriela Petrea este noul administrator al municipiului Roman. Ea a fost numită în funcție, după ce Romanul a stat fără un city-manager timp de un an și jumătate. Ovidiu Bojescu, fostul administrator public al orașului a fost înlocuit, la plecarea acestuia din primărie cu Dan Frizenhan iar acesta cu Iulia Gabriela Petrea, care a fost și singurul candidat la concursul pentru ocuparea acestei funcții. Aceasta a obținut 98,67 puncte la proba scrisă și 97 de puncte la interviu, fiind declarată admisă cu un punctaj total de 97,84 de puncte.

Numirea în funcție a city-managerului se face prin dispoziția primarului, pe o perioadă nedeterminată, dar nu mai mult decât mandatul edilului șef și va îndeplini 37 de atribuții. Printre condițiile de participare la concurs s-au numărat vechimea în muncă de minim 15 ani și o vechime în funcţii de conducere de minim 10 ani.  

Gabriela Petrea a terminat Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Facultatea de filologie. Din 2003 a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul Agrana România, iar în ultimii doi ani a fost director general al companiei. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.