June 16, 2021

Primele declaraţii ale tatălui sucevean care şi-a bătut copilul cu o bucată de lemn: ”Îmi spuneau că nu învaţă, că nu ascultă, că-i obraznic şi am clacat”

Tatăl din Suceava, filmat în timp ce-şi bătea copilul de 7 ani cu o bucată de lemn, e liber. Procurorul spune că legea nu îi permite să-l aresteze. Bărbatul spune că şi-a lovit fiul pentru că nu şi-a făcut temele şi pentru că era neastâmpărat la ore, iar învătătoarea şi directoarea şcolii ar fi pus presiune pe el. Ambii părinţi riscă să fie decăzuţi din drepturile părinteşti.

Omul a mai făcut închisoare, nefiind la prima abatere

Bărbatul şi-a violat fiica vitregă şi, la sfârşitul anului 2019, a fost eliberat din închisoare, beneficiind de legea recursului compensatoriu. Culmea, individul era monitorizat de autorităţi. Mai mult, primea şi ajutor social.

Constantin Buga, primarul comunei: Nu au fost probleme care să ne fie semnalate asistentului social care a monitorizat această familie. Şi preotul paroh, s-au mobilizat şi ei şi noi, i-am ajutat şi financiar.

Mama copilului a asistat la bătaie, în timp ce fuma liniştită, la gura sobei.

”Mama, cât a fost el în puşcărie, a lăsat copiii de capul lor, nu i-a instruit, nu i-a învăţat nimic, i-a lăsat numai pe drumuri”, spune o rudă.

”Ea nu trebuia să facă copii, ei au făcut copii pentru bani, pentru alocaţii”, declară fratele bărbatului.

Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt DGASPC Suceava: Ceva nu este în regulă cu această mamă, având în vedere că a asistat pasivă la această demonstraţie de forţă şi am rugat colegii de la Centru de Prevenire a Violenţei să evalueze psihologic mama.

Ambii părinţi riscă acum să fie decăzuţi din drepturile părinteşti.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.