Dental Alliance
April 25, 2024

Primele doze de vaccin anti-COVID 19 ar putea fi disponibile până la sfârşitul anului

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

AstraZeneca se numără printre puţinele companii farmaceutice care se află pe ultima sută de metri cu testarea unui promiţător vaccin anti-COVID 19. Totuşi, la începutul acestei luni, a întrerupt testele timp de câteva zile, după ce un voluntar a raportat efecte adverse severe.

 În România, distribuţia vaccinului potenţial va fi coordonată de guvern, la fel ca în celelalte state UE. Reprezentanţii companiei britanico-suedeze mai spun că au asigurată o capacitate de până la 3 miliarde de doze ale vaccinului, care va fi furnizat “pe scară largă, echitabil și fără niciun profit în timpul acestei pandemii”. 

  • Vaccinul e testat în acest moment pe 50 de mii de oameni.
  • Rezultatele de eficienţă din studiile din faza a treia sunt aşteptate în perioada octombrie – finalul anului.

AstraZeneca a obţinut imunitate parţială în cadrul unui acord încheiat în august cu Uniunea Europeană pentru furnizarea unui vaccin anti-COVID 19 la un preţ mic. Mai precis, în cazul în care gigantul farmaceutic va fi dat în judecată pentru eventuale efecte secundare ale vaccinului său potenţial, guvernele UE vor fi cele care vor achita despăgubirile dacă vor depăşi un anumit prag convenit între cele două părţi.

Prin acordul cu Comisia Europeană se va susține producția unui număr de până la 400 de milioane de doze ale potențialului vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford, cu livrarea acestora estimată începând cu sfârșitul acestui an. Toate statele membre UE au opțiunea de a accesa vaccinul potenţial într-o manieră echitabilă și fără profit pe perioada pandemiei. Această distibuție va fi imparțială, în funcție de populația din fiecare stat membru.

Pe lângă acestea, trebuie menționat că, datorită complexității și dimensiunii pandemiei, vor fi necesare mai multe vaccinuri pentru a face față provocării globale.

AZD1222 a fost tolerat, cu reacții locale și sistemice tranzitorii comparabile cu cele din studii anterioare și ale altor vaccinuri vector adenovirale. Aceste reacții tranzitorii au inclus durere și sensibilitate temporară la locul injectării, dureri de cap ușoare până la moderate, oboseală, frisoane, febră, stare generală de rău și dureri musculare.

Niciunul dintre participanți nu a raportat evenimente adverse grave legate de AZD1222, iar reacțiile locale și sistemice s-au dovedit a fi reduse de administrarea profilactică de paracetamol și au avut loc mai puțin frecvent după o a doua doză administrată.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.