Dental Alliance
March 5, 2024

Primul tur ghidat în Roman s-a bucurat de succes, romașcanii dovedind un interes deosebit față de cunoașterea valorilor istorice!

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Romanul este un oraș cu o istorie și un farmec aparte, iar povestea lui trebuie ascultată. De aici a venit ideea unui traseu turistic ghidat, prin locurile care pentru unii înseamnă „acasă”, iar pentru alții un loc nou, aflat în inima Moldovei.
Astăzi, 14 iulie, primul grup de persoane a plecat să descopere povestea din spatele clădirilor și locurilor istorice. Reușita întâlnirii lor, se datorează în primul rând domnului Dan Dimitriu – un pasionat de istorie, dornic oricând să împărtășească din lecțiile trecutului pe care le-a trăit sau i-au fost direct transmise de către marii oameni de cultură ai locului.
Totodată, custodele Muzeului „Casa Hogaș” și conducerea Bibliotecii Municipale „George Radu Melidon” s-au implicat într-un mod deosebit, sprijinind acest demers. Le mulțumesc tuturor celor care astăzi, au dedicat câteva ore pentru Roman – pentru a-l cunoaște sau pentru a-l face cunoscut!
Următorul tur ghidat, pus la dispoziție gratuit de către Primăria Municipiului Roman, va avea loc joi, 28 iulie. Vă propun să călcați pe urmele mitropoliților și domnitorilor care au făcut din vechea cetate un adevărat loc de pelerinaj.
Înscrierile se fac la numărul de telefon 0233 208 621 (de luni până joi, între orele 08:00-16:30, iar vinerea, între orele 08:00-14:00) sau pe e-mail cts@primariaroman.ro. Traseul începe în centrul orașului, punctul de întâlnire fiind statuia Domnitorului Roman Mușat și durează aproximativ 3-4 ore.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.