February 28, 2021

Profesoara Florentina Moise: Stop distrugerii învățământului românesc!

Raportul Comisiei Europene privind educația arată că decizia Guvernului Orban de a închide toate școlile din țară este total eronată

România, din cauza guvernării liberale, se mai face o dată de râs în Europa. Din păcate, a reușit să-și dea cu stângul în dreptul tocmai într-un domeniu unde strălucea la nivel european: cel al învățământului.
Raportul Comisiei Europene privind educația arată că nu se justifică închiderea tuturor școlilor românești, oficialii europeni fiind de părere că prin această decizie, „în pofida măsurilor de atenuare a impactului pe care îl are COVID-19 asupra educației, trecerea la învățământul la distanță riscă să agraveze inegalitățile deja mari“, potrivit unui comunicat de presă.
„Ceea ce PSD solicită de mai multă vreme – redeschiderea școlilor românești – se dovedește a fi și concluzia specialiștilor europeni în educație.

PNL i-a blocat pe elevi în case, mulți alături de părinți, pentru a putea fi supravegheați, dar a decis asta pentru că nu a știut cum să gestioneze problema pandemiei cu virusul COVID-19! Nu s-a gândit nicio clipă că sunt copii care nu au tabletă, calculator, că nu au acces la internet!

 

Nu s-a gândit la părinții pe care i-a obligat să renunțe la muncă ori să caute persoane care să îi supravegheze pe copiii rămași acasă pentru a merge ei la serviciu, să câștige bani pentru traiul zilnic! Și nici la profesori nu s-au gândit! La faptul că nu toți au pregătirea necesară, nu au infrastructură pentru a lucra în sistem on-line cu elevii.

Ne-am trezit că facem învățământ on-line dar nu știam nimic despre cum e gândit a se desfășura. Zilele trecute am aflat că nu se dau teze… Nu se știe cum se vor da examenele de final, ce criterii de departajare se vor stabili. Liberalii ar trebui să își facă timp și să se gândească ce este în sufletul copiilor! Poate de multe ori s-a mers pe ideea că elevii nu vor la școală!

 

Din discuțiile pe care le port cu ei aflu că tot ce își doresc este să revină în clase! Copiii vor să fie împreună, să se bucure, să se îmbrățișeze! Vor să simtă gustul «școlii», să facă pozne nevinovate – să încerce să mai fugă de la o oră, să se întâlnească cu iubita, cu iubitul, în pauze, să bea un ceai la colț, feriți de ochii cadrelor didactice! Vor să discute cu profesorii direct, privindu-i în ochi, să le ceară sfaturile, să pregătească sălile de clasă de Crăciun, cu brad, cu cadouri, să asculte colinde în pauze! Asta vor ei, nu zi lumină în fața calculatorului, la ore și referate și proiecte! Și același lucru îl vor și colegii mei profesorii, învățătorii, educatoarele!

 

Ei au ales meseria de cadru didactic pentru că iubesc copiii, pentru că își doresc să stea împreună la ore, să le asculte doleanțele, să îi îndrume, să fie mândri de rezultatele școlare ale elevilor lor! Menirea dascălului este să stea la catedră, în bancă, să poarte mâna copilului ce prinde-a scrie și să îi îndrume pe cei mai mari ca pe cei mai buni prieteni.
Deși, în calitate de cadru didactic, mi-e rușine de concluziile din Raportul Comisie Europene privind educația, încerc să văd partea plină a paharului și sper ca după această grea palmă luată de Guvernul Orban, guvernanții noștri să decidă redeschiderea școlilor. Stop distrugerii învățământului românesc!“, a declarat profesor Florentina Moise, candidat al PSD Neamț la Senatul României.

Ludovic Orban a decis închiderea tuturor unităților de învățământ din țară exact în ziua în care Organizația Mondială a Sănătății Europa recomanda statelor UE să nu închidă școli pentru a nu risca să aibă „o generație covid pierdută“. Culmea este că același Orban susține organizarea alegerilor, în cazul scrutinul electoral pericolul pandemiei fiind ignorat total de către premierul României.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.