Dental Alliance
November 30, 2022

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Temperaturi peste normalul perioadei și ploi mai puține

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, în săptămâna 25 iulie – 1 august 2022, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar precipitaţiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zona de sud-vest a ţării, potrivit estimărilor emise de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

În săptămâna 1 – 8 august 2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Prognoza meteo pe patru săptămâni: Pentru săptămâna 8 – 15 august

Pentru săptămâna 8 – 15 august, estimările meteorologice ale ECMWF arată că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, în timp ce cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea nord-vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Prognoza meteo pe patru săptămâni: Pentru săptămâna 15 – 22 august

În ultima săptămână de prognoză, respectiv în 15 – 22 august., mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendinţă spre deficit în jumătatea sud-vestică a ţării, iar în rest va putea fi apropiat de cel normal.

Estimările meteorologice realizate de către ECMWF pentru patru săptămâni, respectiv 25 iulie – 22 august 2022, au fost publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată faţă de media perioadei 2002-2021.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs. Agerpres

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.