Suplimente Alimentare Imunyze

Programul Noua casă continuă în 2022. Plafon de garantare de 1,5 miliarde de lei. Care sunt noile condiții

Acoperisul1

Condor Resort

Guvernul a aprobat miercuri continuarea programului Noua casă și asigurarea unui plafon de garantare pentru acest an în valoare de 1,5 miliarde de lei. De asemenea, beneficiarii vor fi obligați să încheie polițe de asigurare împotriva tuturor riscurilor.

„Potrivit hotărârii aprobate astăzi va continua programul cu un nou plafon acordat garanțiilor care vor putea fi emise în cursul acestui an de 1,5 miliarde lei”, a declarat miercuri Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Acesta a anunțat că o altă modificare vizează obligația beneficiarilor de a încheia polițe de asigurare împotriva tuturor riscurilor.

„Prin acest act normativ a fost introdusă o modificare potrivit căreia beneficiarii vor avea obligația să încheie polițe de asigurare împotriva tuturor riscurilor conform normelor interne proprii ale finanțatorilor pe toată durata finanțării garantate la o valoare acceptată de o societate de asigurare, dar nu mai puțin decât valoarea de piață a locuinței.

Prevederea se va aplica tuturor creditelor garantate în cadrul programului Noua casă pentru polițe de asigurare încheiate după data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, a adăugat Cărbunaru.

Acesta a mai spus că, de la lansarea programului Prima casă, în 2009, până la finalul anului trecut au fost acordate 321.073 de garanții și promisiuni de garantare în valoare totală de 29,90 miliarde lei.

sursă: Mediafax

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.