Programul Prima Casă va deveni Noua Casă. Guvernul vrea dublarea plafonului

“Prima Casă” devine “Noua Casă”. Guvernul vrea să dubleze suma care se poate împrumuta şi să crească şi valoarea garanţiei. Aşadar, prin “Noua casă” ne vom putea lua şi locuinţe mai spaţioase, pentru că valoarea maximă a creditului va fi de 140 de mii de euro. Să nu uităm însă că vorbim doar de un proiect adoptat în primă lectură, iar forma finală mai poate suferi modificări.

  • Plafonul va fi la 140 de mii de Euro la Noua Casă.
  • Avansul rămâne la 5%.

11 ani de zile şi aproape 300 de mii de credite acordate. Este bilanţul programului Prima Casă, care va deveni “Noua casă” şi va avea cu totul alte condiţii.

În vechiul program, plafonul maxim era de 66.500 de euro. În noua variantă suma a crescut la 140 de mii de euro. Practic vorbim despre o dublare a plafonului.

Ionel Dancă, seful cancelariei premierului: Este o modificare substantiala, radicală, care are in vedere dezvoltarea sectorului imobiliar, inclusiv pentru locuintele de pana la 120 de metri patrati.

 
Cu sufletul la gură aşteaptă şi românii programul, mai ales după blocarea programului iniţial. Mihaela, spre exemplu, ştie deja unde vrea să locuiască, dar încă aşteaptă pentru a şi cumpăra.

Rămâne însă de văzut cum va arăta forma finală a programului “Noua casă”. Executivul a anunţat că va fi adoptată în următoare şedinţă de Guvern.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.