Proiect adoptat în Senat: antițigănismul, pedepsit cu până la 10 ani de închisoare
San Marco Roman

Proiect adoptat în Senat: antițigănismul, pedepsit cu până la 10 ani de închisoare

Senatul a adoptat tacit un proiect de lege care definește termenul de „antițigănism” drept „percepția referitoare la romi exprimată ca ură împotriva acestora, a proprietăților acestora, instituțiilor/ONG-urilor, liderilor comuntăților rome sau lăcășurilor de cult, tradițiilor și limbii”, notează europafm.ro.

Promovarea, în public, în orice mod, a ideilor, concepțiilor sau doctrinelor antițigăniste ori constituirea unor organizații cu caracter antițigănist, ar urma să se pedepsească cu până la 10 ani de închisoare și interzicerea unor drepturi.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi, inițierea sau constituirea unei organizații cu caracter antiţigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup”, se mai arată în proiectul de lege depus de mai mulți deputați PSD și minorități.

 „(…) nu constituie infracțiune dacă vânzarea de simboluri atițigăniste este săvârșită în interesul artei sau științei, cercetării ori educației sau în scopul dezbaterii unor aspecte de interes public”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.