Dental Alliance
November 30, 2022

Proiect de lege adoptat: Părinții vor putea plăti taberele copiilor cu vouchere de vacanță; tichetele de masă cresc la 30 de lei

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Voucherele de vacanţă acordate părinţilor pot fi folosite pentru plata taberelor pentru copii, au decis, deputații. De asemenea, valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea posibilităţii ca plata taberelor pentru copii să poată fi făcută şi cu vouchere de vacanţă acordate părinţilor.

„Voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului”, potrivit proiectului aprobat.

De asemenea, proiectul prevede că valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei, potrivit amendamentului deputaţilor Adrian Solomon, Marius Budăi, Tudor Polak, Eva Andrea Csep, Dumitru Coarnă şi grupurile parlamentare PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale.

Motivul invocat de semnatarii amendamentului a fost „pentru a compensa, măcar parţial, creşterea preţurilor”.

Ptroiectul a fost aprobat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 238 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și șase abțineri.

(sursa: Mediafax)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.