January 24, 2021

Rabla pentru electrocasnice începe pe 15 decembrie. Ce produse putem cumpăra cu sprijind e la stat

Pe 15 decembrie începe Rabla pentru electrocasnice, programul prin care românii îşi vor putea înlocui aparatele electrice sau electrocasnice vechi cu unele noi. Bugetul alocat este de 40 de milioane de lei.

  • Programul Rabla pentru Electrocasnice va începe pe 15 decembrie, cu câteva noutăți.

Inițial pe lista produselor ce puteau fi cumpărate prin programul Rabla pentru electrocasnice cuprindea șapte echipamente.

Contextul în care telemunca a devenit mai degrabă o regulă, a determinat Ministerul Mediului suplimentarea listei şi acum cuprinde, pe lângă televizoare, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, frigidere și combine frigorifice, aspiratoare, uscătoare de rufe şi laptopuri şi tablete.

Statul se așteaptă ca la ediția din acest an să fie în jur de 100.000 de beneficiari. În acest an, înscrierea se va face online și tot online se vor primi și voucherele în valoare de până la 500 de lei, în funcție de produsul pe care doriți să-l achiziționați.

Potrivit Ministerului Mediului, Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanţate prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), patru produse care nu au existat în ediţiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri şi tablete.

Rabla pentru Electrocasnice. Valoarea voucherelor pentru fiecare dintre cele 9 produse

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente fiananţate este de:

– laptopuri – finanţare de 500 de lei;

– aparate de aer condiţionat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, maşini de spălat vase, cu o finanţare nerambursabilă de 400 de lei;

– tablete şi maşini de spălat rufe – finanţare nerambursabilă de 300 de lei;

– aspiratoare, cu o finanţare nerambursabilă de 200 de lei.

Un solicitant poate obţine mai multe vouchere, dar pentru produse diferite, respectiv un voucher pentru un anumit tip de produs. Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de acelaşi tip cu cel nou achiziţionat, cu două excepţii: pentru uscătoarele de rufe şi pentru maşinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

Săptămâna viitoare se va desfăşura procesul de validare a comercianţilor în program, urmând ca lista acestora să poată fi consultată pe site-ul AFM.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.