Suplimente Alimentare Imunyze

Radiațiile de la Cernobîl „depășesc nivelurile de control” după ce zona a fost capturată de militarii ruşi

Acoperisul1

Condor Resort

Radiațiile de la centrala nucleară de la Cernobîl au depășit nivelurile de control după ce trupele ruse au preluat controlul asupra zonei, avertizează Agenţia Nucleară Ucraineană.

Reprezenantanţi ai Parlamentului ucrainean susţin că datele din sistemul automat de monitorizare a radiațiilor indică faptul că nivelurile de control ale ratei de radiații gama au fost depășite.

 

Experţii societăţii Ekoţentr din Ucraina atribuie creşterea de radiaţii gamma în zona de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl de răscolirea solului vegetal în urma presiunii exercitate de un mare număr de echipamente militare grele, a indicat pe Facebook Inspectoratul de stat pentru reglementare nucleară din Ucraina (SNRIU), citat de Ukrinform.

Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak anunţase joi seara că armata ucraineană a pierdut controlul asupra centralei nucleare de la Cernobîl. De asemenea, el a spus că nu se cunoaşte starea instalaţiilor de la Cernobîl şi cea a depozitelor de deşeuri nucleare.

 

Starea instalaţiilor nucleare şi a altor obiective ale centralei nucleare de la Cernobîl este neschimbată, indicase anterior Inspectoratul de stat pentru reglementare nucleară din Ucraina.

Autorităţile din România despre radiațiile de la Cernobîl

Potrivit datelor CNCAN, nu există o înregistrare de creșteri de radiații pe teritoriul României, a anunţat vineri  purtătorul de cuvânt al Guvernului.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.