Dental Alliance
November 27, 2022

Radu Samson nu a fost eliberat din funcția de viceprimar al municipiului Roman

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Un punct suplimentar pe ordinea de zi a Sedintei de Consiliu Local Roman de astăzi 27 iulie a fost PROIECT DE HOTĂRÂRE Nr. 51265 din 25.07.2022 privind eliberarea din functie a viceprimarului
municipiului Roman.

RAPORT DE SPECIALITATE la proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcție a Viceprimarului municipiului Roman

Analizând referatul de aprobare și proiectul de hotărâre înaintate de un grup de consilieri locali ai Consiliului Local Roman, am constatat următoarele:
Din punct de vedere al oportunității
În data de 22.07.2022, Samson Radu Constantin, având funcția de Viceprimar al municipiului Roman, a postat în spațiul public, pe pagina proprie a rețelei de socializare facebook, o informație prin care a anunțat decesul unui copil în Ștrandul din cadrul Complexului Sportiv și de Agrement „Moldova”.
Informația plasată în spațiul public virtual s-a dovedit a fi falsă, copilul fiind salvat prin intervenția personalului propriu al Complexului și al Spitalului Municipal de Urgență Roman, la data publicării informației fiind în stare stabilă și în siguranță la un spital din Iași.
Dl. Samson avea posibilitatea și obligația legală de a verifica veridicitatea informației distribuite, întrucât funcția pe care o deține îi impune o atitudine corectă și imparțială față de orice eveniment sau măsură care implică instituția din care face parte.
Atât postarea inițială, cât și încercările de a reveni asupra situației in care s-a plasat, au produs un impact emoțional puternic asupra publicului care a reacționat major, știrea
ajungând la televiziunile naționale în prime-time, punând instituția și întreaga comunitate într-o postură și imagine total nefavorabilă.

Consilierii PSD AU PARASIT SALA DE SEDINȚE dar sunt deschiși la discuții.
Proiectul de hotărare a fost votat prin vot secret astfel: 10 consilieri pentru si 5 impotrivă, necesare voturi pentru demiterea viceprimarului erau 15 –  domnul consilier Radu Samson nu a fost eliberat din funcția de viceprimar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.