Dental Alliance

June 21, 2024

Raportul final al Înaltei Curți de Casație și Justiție dezvăluie că incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a fost declanșat de…..

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Înalta Curte de Casație și Justiție a publicat raportul final privind tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, din noiembrie 2020, în care au pierit zece pacienți. Conform raportului, incendiul a izbucnit în urma utilizării unei candele, care a fost adusă și manevrată de o asistentă în secția ATI, într-un salon fără ventilație, la căpătâiul unui pacient aflat în stare critică.

În urma incendiului devastator, zece pacienți și-au pierdut viața. Alți cinci pacienți, care se aflau într-un alt salon al secției ATI, au fost transferați la un spital din Iași, însă au decedat ulterior din alte cauze, neavând legătură directă cu incendiul.

Ancheta a fost preluată de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, care a acționat prompt pentru a stabili circumstanțele exacte ale tragediei. În urma investigațiilor, doi medici ATI, două asistente și șase foști manageri interimari ai Spitalului Județean Piatra Neamț au fost puși sub acuzare.

Această dezvăluire șocantă arată lipsa de respect față de regulamentele de siguranță și neatenția din partea personalului medical, care a manevrat o sursă de foc într-un mediu vulnerabil la incendiu. De asemenea, evidențiază importanța gestionării corespunzătoare a situațiilor de urgență și necesitatea măsurilor preventive adecvate în unitățile medicale.

Tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a reprezentat un moment de mare tristețe pentru întreaga comunitate medicală și a ridicat semne de întrebare cu privire la siguranța pacienților în instituțiile spitalicești. Procesul penal în curs va fi esențial pentru stabilirea răspunderii individuale și colective în această tragedie și pentru asigurarea că astfel de incidente nu se vor repeta în viitor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.