January 19, 2021

Record de infectări cu Covid-19 și în Europa. Situație alarmantă în Franța, Italia și Cehia

Record de infectări în Franţa, unde ieri aproape 27.000 de oameni au primit diagnosticul – infectat cu SARS-CoV-2. Este pentru prima dată de la debutul pandemiei când o ţară europeană raportează un număr atât de mare de infectări într-o singură zi. Situaţia este alarmantă şi în Cehia, care are cea mai mare rată de îmbolnăviri din Uniunea Europeană, în timp ce Italia a raportat ieri cel mai mare număr de îmbolnăviri din martie. Pentru că vor să afle dacă au sau nu coronavirus, italienii stau la cozi uriaşe pentru a se testa.

Zile la rând şi ore în şir la coadă. Este soarta pe care o au mii de locuitori ai Italiei zilele acestea dacă trebuie să îşi facă un test. Lăcrămioara Martinaş a trăit experienţa pe propria piele. S-a întors recent din România, a stat 2 săptămâni în izolare, dar a vrut să fie sigură cu nu este infectată.

 

În Milano şi Napoli, aglomeraţia de la centrele de testare s-a mutat la terasele ocupate de mii de oameni.

Record de infectări în Franța

Şi Franţa doboară orice record. Aproape 27.000 de oameni au aflat ieri că sunt bolnavi, cel mai mare număr de la debutul pandemiei.

Sunt aproape 1500 de focare monitorizate şi 70 de departamente în alertă maximă din cauza epidemiei de coronavirus.

Spitalele au trecut deja la planul alb, cel în care alte operaţii se amână pentru ca medicii să-i poată îngriji pe bolnavii de COVID.

Peste graniţă, în Germania, pentru a se asigura că nu scapă focarele de coronavirus de sub control, oraşele în care rata de infectare este ridicată se întorc la restricţii.

Cehia, cea mai gravă situație din UE

Cea mai gravă situaţie din toată Uniunea Europeană se înregistrează în Cehia.

Ţara care a trecut cu bine peste primul val al epidemiei are acum cea mai mare rată de infectare pe cap de locuitor.

Numai în ultimele 2 zile, numărul îmbolnăvirilor a depăşit 13.000. Enorm pentru o ţară cu aproape 11 milioane de locuitori.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.