Sat. Nov 17th, 2018

RECTIFICAREA BUGETARĂ ȘI… CÂRPEALA NEVOILOR

Consilierii județeni au realizat în ultima zi lucrătoare a lunii noiembrie o rectificare bugetară, aparent justă, în sensul în care s-a decis acordarea unor sume egale tuturor localităților. Într-un cuvânt toată lumea, acum, la sfârșit de an, ”cârpește” nevoile. Oricum o altă rectificare nu va avea loc decât poate în ultimele zile ale anului când s-ar putea să se mai facă o trecere de sume de la un capitol la altul, în cazul în care mai rămân sume necheltuite. De data aceasta și consilierii liberali au apreciat că se impunea o astfel de împărțire. La rectificarea din ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț fiecare localitate a primit câte 10 mii lei (mai puțin 5 comune n.r), iar Roznovul 700 mii lei.

Consiliul Județean a decis ca banii din cotele defalcate pe TVA să fie distribuite către Direcția de asistență socială și protecție a copiilor. La ședința în discuție nu a mai apărut spre finanțare proiectul de hotărâre al Mihaelei Isciuc,consilier județean PNL,  retras de Ioan Asaftei, de pe ordinea de zi a ședinței anterioare,proiect  legat de cofinanțarea ultimei porțiuni din fațada Spitalului Roman. Cât despre solicitarea Clubului HCM de asociere în vederea susținerii echipei de handbal feminin nici pomeneală! Au fost însă alocați 70 mii de lei, bani ce au fost distribuiți către bisericile din județ, pentru lucrări de reparații la clădiri.

În aceeași ședință a existat o hotărâre de dezmembrare a trei loturi de teren, care vor fi trecute în domeniul municipiului Roman, în vederea unor construcții de așezăminte sociale.Până la finele anului 2017 se vor mai desfășura încă cel puțin două-trei ședințe:una ordinară și două extarordinare, în vederea soluționării problemelor care nu mai suportă amânare până în 2018.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.