September 22, 2021

Reguli noi la restaurante de la 1 iunie! Clienții ar putea fi testați pentru a avea acces în interior

Testarea la restaurant

Astăzi a avut loc prima întâlnire a premierului Florin Cîțu cu reprezentanții Horeca, înainte de data de la 1 iunie, când mai multe restricții ar putea fi ridicate. Astfel, au fost discutate mai multe scenarii pe baza cărora restaurantele ar putea fi redeschise în următoarea perioadă.

De la data de 1 iunie, restaurantele, terasele ar urma să funcționeze la interior la o capacitate de cel mult 50%. Mai mult, reprezentanții sectorului HoReCa spun că sunt dispuși să suporte costurile cu testarea rapidă a clienților. Astfel, cei care se testează rapid vor avea acces în interior, nu decât pe terasă.

De aceste avantaje vor putea beneficia și cei care sunt vaccinați și pot face dovada imunizării lor sau cei care vin deja testați la terasa. În cazul în care oaspeții nu sunt testați, vaccinați și nici nu vor să fie testați, ai ar urma să aibă acces doar pe terasă, în timp ce restul de oaspeți stau în interior,

„În Europa deja se experimentează proiecte în care să poți avea acces facil cu certificat verde, dar și cu testare rapidă, pentru că nu toată lumea dorește să se vaccineze. Nu e vorba de obligativitatea de a te vaccina. Așadar, pe lângă vaccinare, luăm în considerare testarea pe costurile operatorilor. Deci nu discutăm de un potențial cost pentru cetățenii României”, a declarat Dragoș Petrescu, președintele asociației HORA.

Reprezentanții HORECA, proritate la vaccin

Prețurile de la restaurante nu vor crește odată cu noile măsuri, iar testarea va fi suportată doar de patroni. Chiar dacă vor crește cheltuielile, ei se mulțumesc că au activitate.

Dragoș Petrescu, președintele asociației HORA, a declarat că se ia în calcul și vaccinarea cu prioritate a celor care muncesc în domeniul ospitalier. Astfel, toți angajații teraselor, restaurantelor, barurilor vor avea acces mai ușor la imunizare, iar clienții se pot bucura de un mediu sigur.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.