January 16, 2022

Reîncepe școala online? Ce a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că dacă se menține trendul ascendent al ratei de infectare, elevii din București ar putea face școală online de la jumătatea lunii octombrie.

De astăzi, elevii din 13 localități din țară, în care rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, vor face cursuri exclusiv online.

Vineri, erau 13 localități cu nivelul de 6 la mie depășit. Toată săptămâna acesta, din punct de vedere al raportării față de pragul de 6 la mie, sunt 13 localități care intră în online. Automat școlile din aceste localități vor fi în online până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie. În afară de aceste localități, sunt în online școlile care au intrat din motive de infrastructură. După care, avem aceste situații punctuale. Sunt trei tipuri de motive pentru care s-a intrat în online: depășirea pragului de 6 la mie, motive de infrastructură care nu permit derularea activității cu respectarea tuturor normelor sanitare și cazuri de infectare confirmate” a spus ministrul Educației într-un interviu acordat Digi24.

Cîmpeanu a declarat că s-au înregistrat numeroase cazuri de infectare cu Sars-Cov-2. El îi îndeamnă pe români să se vaccineze, să ia cea mai bună decizie, atât pentru propria sănătate, cât și pentru binele celor din jur. Sorin Cîmpeanu a transmis că aceasta este singura soluție de a combate virusul. Doar într-o singură zi, în România, au fost raportate 5.000 de cazuri noi COVID-19.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.