Dental Alliance
September 23, 2023

REMEA în luna IULIE: perioadele cu peste 30 de grade și cele cu ploi sau furtuni. Prognoza meteo pe patru săptămâni

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, în țară.

La începutul lunii iulie, vremea va fi mai caldă decât de obicei în sud, est, nord și centru. Va ploua mai mult în vest și sud-vest.

Tot cald rămâne și până la finalul lunii iulie, cu temperaturi peste medie în est, sud-est și în centrul țării.

În ultima săptămână a lunii lui Cuptor va ploua mai mult în vest și nord.

Cel mai cald va fi în perioada 10-12 iulie, când maximele vor ajunge la 31 de grade la Alba Iulia, Baia Mare sau Cluj-Napoca, 35 de grade la Timișoara, Craiova și București, 34 de grade la Iași. Pe litoral maximele vor urca doar până la 30 de grade Celsius.

Perioadele cu ploi și furtuni sunt în jurul datelor de 3, 5, 9 19, 27 iulie în centrul și nordul țării; 5 și 8 iulie în sud-est, 11 iulie – București, 7-8 și 10 iulie în Iași, 3 și 10-11 iulie la mare.

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 3-9 iulie

Regimul termic se va situa peste cel obișnuit pentru această săptămână în regiunile sudice, estice, nordice și centrale. În restul teritoriului va fi în general apropiat de cel normal.

Regimul pluviometric va fi excendentar în regiunile vestice și sud-vestice. În restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 10-16 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice, sud-estice și centrale. În restul țării se vor situa în jurul celor normale.

Regimul pluviometric se va situa în limite normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 17-23 iulie

Mediile valorilor termice vor avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în estul, sud-estul și centrul teritoriului. În rest se vor situa în jurul celor normale.

Regimul pluviometric se va situa în limite normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Vremea/ prognoza meteo săptămâna 24-31 iulie

Mediile valorilor termice vor fi peste cele normale pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice. În restul teritoriului se vor situa în jurul celor normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nordice. În restul teritoriului se va situa în limite normale pentru acest interval.

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap