Dental Alliance
August 10, 2022

Repartitoarele de căldură devin obligatorii. Amenzile pentru lipsa acestora ajung până la 1.000 de lei

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Repartitoarele de căldură sau contoarele individuale devin obligatorii, aşa că toţi cei care sunt racordaţi la reţelele de termoficare vor trebui să le monteze. Asta înseamnă încă o cheltuială pentru cei care sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. Până la iarnă, fiecare apartament din România va trebui să aibă contoare sau repartitoare pentru a măsura energia termică. Până la finalul anului, fiecare apartament va trebui să aibă un contor individual sau repartitor de măsurare a energiei termice, atât pentru apă caldă, cât şi pentru căldură.

Obligaţia de a monta contoare sau repartitoare se aplică doar apartamentelor racordate la reţeaua de termificare, nu şi celor care au ales deja centralele termice pe gaz, în practică fiind întâlnite situaţii în care în acelaşi bloc sunt şi apartamente racordate la reţeaua de termoficare şi apartamente debranşate deja.

Specialiștii în energie spun însă că  termenul de implementare va fi depășit, din cauza numărului mare de apartamente racordate la rețeaua de termoficare. Doar în Capitală sunt aproximativ 550.000 de apartamente unde ar trebui montate repartitoare.

Pentru a monta un repartitor se vor plăti între 70 și 100 de lei. În funcție de numărul de camere, e nevoie de mai multe dispozitive, câte unul pentru fiecare calorifer. Spre exemplu, la un apartament cu două camere se vor plăti între 280 și 400 de lei. La apartamente cu 3 sau 4 camere, costurile cresc. Consumatorii vor plăti şi pentru citirea lor, cât şi pentru interpretarea datelor.

Cei care nu-şi montează contoare sau repartitoare riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1000 de lei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.