Sun. Dec 16th, 2018

ROMANVODISTUL ANDREI ALEXANDRU BĂLĂU, CAMPION NAȚIONAL LA TRIATLON

Colegiul Național ”Roman-Vodă” poate adăuga, în palmaresul bogat al reușitelor școlare și extrașcolare ale elevilor săi, și un titlu de campion național la triatlon, obținut de elevul Alexandru Andrei Bălău, la Șugaș Băi, județul Covasna. Tatăl campionului, comisarul Dragoș Bălău, comandantul Poliției Roman, dezvăluie secretele obținerii unui asemenea rezultat de excepție.

Munca și numai munca pot conduce un tânăr la obținerea unor asemenea performanțe. Cu toată pasiunea sa pentru înot și alergări, Alexandru Andrei Bălău, elev în clasa a X-a la Matematică Informatică nu va face din sport o profesie și nici nu va urma cariera de ofițer a părinților săi, ci este decis să urmeze o facultate pe partea de științe exacte. Sportul va rămâne doar un hobby, pentru o dezvoltare fizică armonioasă și pentru sănătate. Probele de triatlon alese de Alexandru Andrei Bălău au avut un grad ridicat de dificultate, ceea ce l-au dus pe podium.

Alexadru Andrei Bălău este fiul ofițerilor de poliție Adriana și Dragoș Bălău, comandatul Poliției Roman, el însuși un  împătimit al sportului. Alexandru a obținut tilul de Campion Național la triatlon, categoria cadeți (14-16 ani), participând la cele mai grele probe din competiție, care a avut 8 etape, din care obligatorii erau minim 6. Sportivii au avut de parcurs 400 metri la înot, alergare montană, montan bike 10 kilometri, înot 1.500 metri.

Alexandru Andrei Bălău este susținut de  profesoara Tereza Lungu, de la Clubul Atletic, cu care se antrenează la alergări și de Marian Dantiș, lucrător la Detașamentul de Pompieri Roman, care l-a și îndemnat să se înscrie în asemenea competiții. Actualul campion a practicat înotul de la vârsta de 8 ani la Clubul ”Nautica” din Bacău, apoi după deschiderea bazinului de înot de la Roman s-a antrenat singur. Din 2015 a început să participe și la competiții de anvergură și în prezent este legitimate direct la Federație pentru că, din păcate, în România nu există prea multe cluburi la care sportivii să se legitimize.

1 thought on “ROMANVODISTUL ANDREI ALEXANDRU BĂLĂU, CAMPION NAȚIONAL LA TRIATLON

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.