April 11, 2021

Roxana Iorga: Vreau să mulțumesc dascălilor implicați în managementul Colegiului Național ,,Roman -Voda’’ de până acum și să vă asigur că îmi voi canaliza toată experiența și puterea de muncă pentru a ridica stindardul romanvodist

Povestea mea…
sunt un produs romanvodist vechi de aproape 30 de ani, modelat cu multă dăruire de dascăli de seamă care mi-au dat încrederea de care aveam nevoie mai târziu…
Am urmat cursurile Facultății de Biologie din cadrul Universității ,,Al. I.Cuza’’ din Iasi, iar mai apoi pe cele de Științe de la Universitatea Tehnica din Cluj Napoca.
Sunt membru în Corpul Național de Experți în Managementul Educațional (în urma unui concurs susținut pe când la ISJ era inspector general domnul profesor Stan, dascăl de la care am înțeles tainele chimiei), Președinte al Comisiei de Evaluare a Calității în Învățământul Preuniversitar, coordonator în doua perioade (liceu și școala gimnazială) a lotului olimpic național de biologie, membru în Consiliul Consultativ al disciplinei la nivelul ISJ, coordonator al unor proiecte de anvergura la nivel național, membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Național ,,Roman-Voda’’…
Mi-am început aventura de dascăl la un colegiu renumit din țară, Colegiul Național ,,Emil Racoviță’’ din Iași unde am avut cele mai valoroase premii la nivel național cu lotul olimpic pe care l-am coordonat.
Am fost nevoită să aleg cu sufletul și… după aceste experiențe m-am întors în orașul în care am clădit ceea ce sunt. Am făcut echipă cu profesori dedicați în mai multe colective din școlile romașcane și am învățat de la fiecare dintre aceștia. Printre elevii ambițioși am descoperit viitorii olimpici pe care dascălii romanvodiști i-au propulsat mai apoi spre vârful performanței.
Pentru că sunt un om de echipă am încercat să mă implic și in alte domenii precum administrația publică și astfel în 2016 am fost aleasă de unii romașcani consilier local, apoi viceprimar și pentru o perioada scurtă primar. Provocările au fost foarte mari, responsabilitățile deasemeni, dar toate au acumulat în mine experiența pe care vreau să o focalizez în proiecte de care învățământul romașcan are nevoie.
Sunt o persoană corectă, responsabilă, încărcată cu multă putere de munca, pozitivă și am ca principal obiectiv asigurarea unei educații de calitate cu o resursă materială la nivelul noii perioade informatice în care elevul sa fie poziționat central.
Vreau să mulțumesc dascălilor implicați în managementul Colegiului Național ,,Roman -Voda’’ de până acum și să vă asigur că îmi voi canaliza toată experiența și puterea de muncă pentru a ridica stindardul romanvodist cât mai sus alături de fiecare dintre dumneavoastră: elevi, dascăli, părinți.
Roxana Iorha

Director , CNRV

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.