Dental Alliance
April 14, 2024

S-a terminat cu ”pânda radarului”! Mașinile cu radar trebuie inscripționate și să fie vizibile

0
radar
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Autovehiculele pe care instalate dispozitivele radar pot fi utilizate staţionar sau în mişcare. Potrivit proiectului, radarele pot fi instalate pe mașini de poliție staţionate sau aflate în mişcare. Șoferii prinși că depășesc viteza legală ar urma să primească amenda direct de la poliţistul rutier. Scapi însă de amendă, dacă radarele nu sunt poziționate vizibil, iar mașina pe care sunt puse nu are însemnele distinctive ale Poliției Rutiere, mai prevede proiectul.

Propunerea legislativă a primit marţi raport favorabil, cu patru abţineri, din partea Comisiei de industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor. Potrivit proiectului, adoptat tacit de Senat, se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive, de către poliţişti care nu poartă uniforme cu înscrisuri şi însemne distinctive ale Poliţiei Rutiere.

Proiectul de lege, adoptat tacit de Senat, a fost iniţiat de mai mulți deputaţi din toate grupurile parlamentare. Acum a primit aviz favorabil și în Comisia de industrii și servicii a Camerei Deputaților.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.