Dental Alliance
April 13, 2024

Salariul minim se majorează de la 1 ianuarie 2023. Suma pe care românii o vor primi în plus în fiecare lună

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Salariul minim se majorează de la 1 ianuarie 2023. Guvernul, patronatele și sindicatele au ajuns la un acord referitor la suma pe care românii o vor primi în plus în fiecare lună. O categorie de angajați din România va primi mai mult decât ceilalți salariați.

Până la cât va crește salariul minim de la 1 ianuarie 2023

Conform acordului la care au ajuns Guvernul, patronatele și sindicatele, salariul minim brut va crește, de la 1 ianuarie, la 3.000 de lei, față de 2.550 de lei pe lună, cât este în prezent. Din noua sumă, 200 de lei nu vor fi impozitați.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc astăzi, la Palatul Victoria. În cursul discuțiilor au fost analizate propunerile patronatelor și sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023.

Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 de lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări”, arată un comunicat al Guvernului.

„Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Tichete de 150 de lei pentru elevii din Romania. Ce conditii trebuie indeplinite pentru a primi bani in plus de la stat
Salariul minim brut va fi majorat de la data de 1 ianuarie 2023

Salariul minim, mai mare pentru o categorie de angajați

De asemenea, Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social a stabilit ca angajații din domeniul construcțiilor să aibă un salariu minim mai mare decât cel al celorlalți salariați din țară, în valoare de 4.000 de lei.

Guvernul a precizat că la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social au mai participat, din partea Guvernului, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.