Dental Alliance

June 21, 2024

Salvatorii din pasiune fac diferența între viață și moarte

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Compasiunea și dorința de a face bine sunt cele mai accentuate calități ale oamenilor în uniformă care lucrează în domeniul situaţiilor de urgenţă, fie că lucrează la ISU, SAJ sau UPU. De cele mai multe ori pompierii, paramedicii și personalul de la ambulanță fac echipă atunci când are loc un eveniment rutier.
Așa s-a întâmplat și la intervenția din comuna Botești, unde pompierii de la Detașamentul Roman și personalul de la ambulanță au intervenit la un accident rutier produs între două autoturisme.
Până la sosirea forțelor de intervenție, Florin și Mihaela Grigore (ambulanțier și asistentă la SAJ Pașcani), au acționat ca și cum ar fi fost in misiune. Au oprit autoturismul, și-au luat trusa de prim ajutor pe care o au tot timpul cu ei și s-au deplasat la unul din autoturismele implicate, și anume la cel care era ieșit de pe partea carosabilă. Lângă autoturism se afla o femeie în stare de semiconstiență. Au evaluat starea victimei, i-au acordat primul ajutor după care au așezat-o într-o poziție care să-i ofere siguranță. Imediat au ajuns colegii de la SAJ Roman și au preluat victima in vederea transportului la spital.
După evaluarea situației, au văzut că conducătorul auto este încarcerat și în stare de inconștiență, iar un pasager a ajuns în urma impactului în portbagaj. Ajutați de alți participanți la trafic au scos victima, și imediat au început manevrele de resuscitare.
La locul evenimentului a ajuns imediat și echipajul SMURD care a preluat efectuarea manevrelor de resuscitare a victimei.
După ce pompierii romașcani au descarcerat conducătorul auto, au fost începute manevrele de resuscitare.
Din păcate nicio victimă nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Din autoturism, doar femeia care a fost transportată la spital este în stare stabilă.
În celălalt autoturism implicat se afla doar conducătorul auto. Acesta a fost ajutat să iasă din autoturism de Cosmin Papară, soldat la Detașamentul Piatra Neamț. Cosmin se afla în timpul liber și nu a putut să rămână indiferent la un asemenea eveniment. A văzut că sunt scurgeri de carburanți pe partea carosabilă, iar din autoturism încă nu ieșise conducătorul auto. L-a scos din autoturism și l-a așezat într-un loc sigur pentru a putea fi preluat de un echipaj medical.
Felicitări celor care au ales să fie în slujba cetățenilor și manifestă empatie față de oricine are nevoie de sprijin.
Mulțumim tuturor celor care nu rămân indiferenți la nevoile celor din jur.
ISU NEAMT

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.