February 26, 2021

Șapre persoane infectate cu COVID-19 internate la ATI Neamț AU MURIT ASTĂ SEARĂ CARBONIZATE

 

Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte
dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se află în secție se află în stare gravă,
suferind răni extinse. Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi
transferați către alte spitale.
Incendiu a fost lichidat de către echipele ISU Neamț. Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul
necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale.”Victimele sunt arse”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

UPDATE

Alți pacenți au fost evacuați dar nu se știe starea acestora.

Incendiul a izbucnit la etajul al doilea, în secția ATI. Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului.

Cel puțin 7 persoane au decedat în urma incendiului izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Piatra Neamț – incendiu Secție ATI din incinta spitalului județean, cu flacără deschisă și degajare mare de fum.

Având în vedere numărul de persoane existent internat în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pompierii acționează cu 5 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.

Intervenția este în dinamică.

 

În urma incendiului, 7 persoane au decedat, una prezintă semne vitale slabe și una (medicul de gardă) prezintă arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală.

Alți 8 pacienți, internați într-un salon alăturat, care au fost salvați, vor fi transportați la Spitalul Județean Iași.

1 ambulanță SMURD cu medic și 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Iași încep deplasarea către Piatra Neamț, pentru transportul victimelor către Spitalul Județean Iași.

ȘtiiCă?

1 thought on “Șapre persoane infectate cu COVID-19 internate la ATI Neamț AU MURIT ASTĂ SEARĂ CARBONIZATE

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.