Campania electorală pentru alegerile parțiale la funcția de primar al Romanului, din 11 iunie, se anunță atipică, în sensul în care principalii contracandidați, repectiv Lucian Micu din partea PNL și Marius Neculai din partea PSD sînt, așa cum o declară, oameni din generația tânără, care se cunosc, se respectă și au un comportament civilizat între ei. Ba, chiar, aceștia au demarat precampania cu un schimb de șarje amicale. Marius Neculai a încercat chiar să și glumească afirmând că odată ajuns pe funcția de primar el chiar îl va păstra ca viceprimar pe Lucian Micu, cu care este sigur că va face echipă, evident spre binele ”marii familii romașcane”, care chiar nu mai știm ce culoare va mai avea.

Ușor amuzat și Lucian Micu i-a întors spusele transformându-le într-o glumă referitoare la situația în care Marius Neculai va putea ajunge viceprimar, în condițiile în care la viitoarele alegeri locale va obține un loc de consilier local în viitorul legislativ.

Dacă lucrurile nu sunt deja tranșate în sensul existenței, așa cum se vorbește în culisele politice locale, ale unor înțelegeri transpartinice, se va vedea pe numele căruia dintre cei doi candidați va pune electoratul ștampila.