Schimbare la vârful prefecturii Neamț: iese Soroceanu, intră Lazăr
San Marco Roman

July 14, 2020

Schimbare la vârful prefecturii Neamț: iese Soroceanu, intră Lazăr

fereastra1

Primul ministru Victor Orban a decis, în ședința de Guvern de marți (10 decembrie 2019), eliberarea din funcția de prefect a Danielei Soroceanu.

Totodată, premierul l-ar numit în funcția de prefect de Neamț pe avocatul George Lazăr, conform newsallert.ro

Această informație nu este, deocamdată, oficială, avocatul George Lazăr neputând fi contactat telefonic, dar toate scenariile îl arătau ca prefect al județului Neamț. După schimbarea coloraturii politice a Guvernului, era evidentă și schimbarea din funcție a actualului prefect de Neamț, Daniela Soroceanu (PSD) cu un prefect de culoare potrivită – toate informațiile au dus către George Lazăr (PNL).

Dealtfel acesta a și câștigat un concurs pentru ocuparea unei funcții publice, necesară ”ca pregătire publică” pentru ocuparea fotoliului de prefect al județului Neamț. În acest fel, George Lazăr revine pe funcția pe care a ocupat-o și în perioada februarie 2013 – martie 2014.

George Lazăr s-a născut în septembrie 1980. A urmat cursurile Colegiului Național Roman Vodă (1995-1999), după care a mers la Facultatea de Drept din cadrul Universității Petre Andrei din Iași și are un master în Drept European și Științe Penale.
Între 2004-2012, Lazăr a fost avocat în cadrul UNBR, Baroul Neamţ. Între 2008 și 2012 a fost consilier local (unde a ocupat funcția de preşedinte al comisiei jurudice în cadrul Consiliului Local al Municipiului Roman, membru AGA la SC Municipal Locato SERV – societate a Consiliului Local și membru în Consiliul de Administraţie la Spitalul de Urgenţă Roman), iar de la finele lui 2011 în 2012 a fost viceprimar al municipiului Roman.

1 thought on “Schimbare la vârful prefecturii Neamț: iese Soroceanu, intră Lazăr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.