Dental Alliance
February 1, 2023

Schimbare majoră pentru utilizatorii casnici de gaz: plafonul de consum a fost ELIMINAT, iar prețul rămâne același

YRY Residence

Acoperisul1

Ministrul energiei Virgil Popescu, a declarat că pentru cei care au centrale individuale pe gaz s-a eliminat plafonul de consum, astfel încât pot consuma oricât, iar prețul va fi același ca anul trecut, de 31 de bani pe kilowatt.

Acesta a vorbit în premieră despre eliminarea plafonului de consum, la Digi24.ro.

Modificarea se regăsește în noua ordonanță pe energie, adoptată recent.

„Există o schimbare majoră în această iarnă pentru cei care au centrale individuale: nu mai există acel plafon de consum” a spus Popescu.

„Iarna trecută, dacă nu mă înșel, era la început 1.000 de metri cubi, apoi pe toată perioada de iarnă a fost parcă 1.200 de metri cubi.

Acum nu mai vorbim de un plafon, vorbim de prețul gazului, care este același ca iarna trecută, 31 de bani, pentru oricât consumi.

Deci, indiferent dacă e o casă mare sau o casă mai mică, tocmai pentru a nu mai avea probleme – mai sunt pensionari care stau în case mari, stau singuri și mai sunt case care nu sunt încă foarte bine eficientizate energetic din punct de vedere al anvelopării.

Deci, spre deosebire de electricitate, la gaz este un preț fix de 31 de bani care nu mai are un plafon de consum”, a spus Virgil Popescu, la Digi24.

Anul trecut, o serie de consumatori s-au trezit spre finalul iernii cu facturi mai mari după ce au depășit plafonul stabilit de Guvern și au fost nevoiți să restituie și sumele compensate în lunile anterioare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap