Dental Alliance
September 26, 2022

Se autosuspendă liderii PNL: după Mugur Cozmanciuc la Neamț, Costel Alexe, liderul PNL Iași a făcut același lucru. Acesta este inculpat într-un dosar de corupție

Acoperisul1

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe a anunțat că se autosuspendă din funcţia de preşedinte al PNL Iaşi, după ce ieri a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunoștință că a primit calitatea de inculpat și a fost plasat sub control judiciar.

Acesta a declarat că este nevinovat, dar că are convigerea că va demonstra acest lucru în instanță, însă consideră că este un gest de onoare să se autosuspende din funcția de președinte al PNL Iași.

Fostul ministru al Mediului este acuzat că ar fi primit 22 de tone de tablă pentru a debloca alocarea unor certificate de carbon pentru combinatul siderurgic Galaţi. Costel Alexe neagă acuzaţiile.

Comunicatul DNA:

În perioada martie-aprilie 2020, suspectul Alexe Costel, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură). Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede. Ca urmare, România trebuie să raporteze periodic situația depozitelor menționate în cuprinsul hotărârii CJUE.

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone, ar fi fost primite în zilele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă a ministrului.
Valoarea foloaselor ce ar fi fost primite ca mită de fostul ministru este de aproximativ 103.000 lei și reprezintă contravaloarea produselor siderurgice, a manoperei și a transportului.
Produsele din tablă ar fi fost scoase din patrimoniul combinatului siderurgic din dispoziția persoanei din conducerea fabricii, suspect în cauză, iar remiterea lor ar fi fost disimulată sub forma unor contracte de sponsorizare fictivă.
Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, arată DNA.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.