Sun. Jan 20th, 2019

SE CAUTA CULEGĂTORI DE ZMEURĂ, PENTRU PORTUGALIA

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Neamț va organiza miercuri, 17 ianuarie, la Roman, o bursă a locurilor de muncă,  în care trei angajatori externi caută culegători de zmeură pentru Portugalia. Organizatorii români sunt însă sceptici în ceea ce privește atractivitatea față de asemenea joburi, ținând cont de faptul că o bursă similară organizată în decembrie nu s-a prea bucurat de success.

Reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Neamț, prin intermediul Rețelei EURES vor organiza la Cantina Liceului Industrial ”Vasile Sav” Roman, miercuri, 17 ianuarie, începând cu ora 9,00  o bursă a locurilor de muncă pentru cei care-și caută un loc de muncă în agricultură. Selecția se va face de către reprezentanții a trei angajatori din Portugalia. Contractul se va încheia pe o durată de 3 luni. Timpul de lucru va fi de 40 de ore pe săptămână, cu posibilitatea, ca în timpul campaniei angajații să poată efectua și ore suplimentare.

Angajarea municitorilor selectați de firmele străine se va putea face estimativ la sfârșitul lunii februarie, începutul lunii martie 2018.  Angajatorul va asigura minim un salariu de 603 euro-brut și maxim 1.199 euro brut. La angajare, cei care caută un asemenea loc de muncă vor avea nevoie de copie după actul de identitate, un curriculum vitae în limba română, o adeveință medicală care să ateste starea de sănătate a celui care-și caută un loc de muncă și un dosar plic.

În opinia organizatorilor locali ai acestei burse, interesul  va fi mult mai mic ca la alte asemenea burse, motivat de faptul că, susține Daniel Chirilă, directorul AJOFM Neamț, veniturile oferite de angajatorii externi sunt mult mai mici ca altădată și între timp se câștigă mai bine și în România. Până acum s-au înscris la această bursă doar 60 de persoane din județele de nord ale Moldovei.

Cunoașterea uneia din limbile străine cerute: portugheză, spaniolă, engleză, poate fi un avantaj la selecție, dar nu e obligatorie. Persoanele interesate de o astfel de bursă trebuie să se adreseze consilierului EURES al AJOFM Neamț care are program de muncă de patru zile și la Agenția Locală de Ocupare a Forței de Muncă Roman, dar răspunde și la telefonul 0233/743848 sau 0233/219514. Acesta va proceda și la înscrierea candidaților în baza de date pentru munca în străinătate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.