Dental Alliance
March 2, 2024

Se prelungeste alerta de cod galben. Viscol, vant si precipitatii insemnate

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Perioada de valabilitate pentru avertizarea meteo este cuprinsă între 24 noiembrie, ora 18:00, și 26 noiembrie, ora 18:00, iar fenomenele vizate includ precipitații semnificative cantitativ, intensificări ale vântului și viscol.

În cadrul acestui interval, zona de acoperire a precipitațiilor se va extinde către regiunile sudice și sud-estice ale țării. Aici se vor acumula cantități semnificative de apă, în medie între 25 și 30 de litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse se pot înregistra valori de peste 40 și chiar 50 de litri pe metru pătrat.

Inițial sub formă de ploi, precipitațiile vor evolua treptat către lapoviță și ninsoare, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie). Intensificările ale vântului vor fi notabile în special în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și în Dobrogea, dar și în zonele montane, precum Carpații Meridionali și de Curbură. Se prognozează rafale de vânt în general între 60 și 75 km/h, iar în intervalele cu viscol, vizibilitatea va fi redusă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.