Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Se schimbă modul de calcul al indemnizației pentru mame. Cât va fi indemnizația minimă și care va fi suma maximă

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Deputatul de Alba, Alin Ignat, a transmis vineri că un proiect de lege inițat împreună cu colegii săi din PNL Mara Calista și Florin Alexe, care vizează creşterea cuantumului indemnizaţiei pentru mamele care au născut, a trecut de Camera Deputaților. 

Potrivit proiectului de lege, spune Ignat, cuantumul minim al indemnizaţiei lunare pentru mame nu poate fi mai mic decât 60% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată.

De asemenea, cuantumul maxim al acesteia nu poate depăşi valoarea de 12.000 lei, adică de 4 ori valoarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată (față de maximul de 8.500 de lei cât este în prezent).

„Dacă vorbim de indemnizaţia minimă de creştere a copilului, calculul acestei indemnizaţii se face prin înmulţirea unui coeficient de 2,5 cu indicatorul social de referinţă. (…)

Am considerat că trebuie să raportăm această indemnizație minimă care are o evoluție de la an la an, și anume salariul minim și atunci propunem o modalitate de calcul care presupune aplicarea unui procent de 60% la salariul minim pe economie.

Aşadar, dacă este să aplicăm la salariul minim de astăzi, de 3.000 de lei, indemnizaţia minimă ar ajunge la un cuantum de 1.800 de lei, în loc de 1.495 de lei, cât este în prezent” a spus deputatul de Alba, Alin Ignat.

De lege ar beneficia aproximativ 55.000 de beneficiari, care lună de lună încasează această indemnizaţie minimă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.