Dental Alliance
April 14, 2024

Secretar de Stat Bogdan Dumea: Gestionarea corectă a câinilor fără stăpân NU înseamnă eutanasiere

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

 
Mi-aș fi dorit să nu fiu nevoit să fac această postare, doar că e de datoria noastră să sancționăm ferm derapajele atunci când ele apar în spațiul public.
 
Prezent în emisiunea TV la care am participat aseară, primarul municipiului Piatra Neamț, a încercat să-și valideze public soluțiile incorecte pe care le aplică în gestionarea câinilor fără stăpân. Profitând cumva de contextul emoțional deosebit în care se află opinia publică în aceste zile, ne-a livrat același discurs fad și insensibil despre cheltuieli reduse și eutanasiere ca singură soluție.
 
Specialiștii în gestionarea animalelor fără stăpân recomandă iar experiența țărilor care au reușit să rezolve această situație confirmă faptul că sterilizarea masivă a câinilor este o soluție corectă. Sursa principală a apariției câinilor fără stăpân sunt câinii nesterilizați si abandonul puilor nedoriți, care devin astfel câini fără stăpân.
 
O societate care privește singular doar către soluția radicală a eutanasierii este o societate care și-a pierdut reperele de umanitate. Îmi exprim public dezacordul față de astfel de practici și îl invit pe primarul Andrei Carabelea să țină cont de aceste repere și, împreună cu asociațiile de protecție a animalelor și cu celelate autorități publice de la nivel local și județean, să colaboreze pentru a identifica și implementa soluții reale, în acord cu valorile comunității nemțene.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.