Dental Alliance
April 19, 2024

Secretar de Stat Bogdan Dumea: Întâlnire de lucru la sediul Ambasada României în Israel/Embassy of Romania to Israel

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

În contextul participării la evenimentul multidimensional #Cybertech Global TLV 2023, am avut onoarea să am o întîlnire de lucru cu E.S domnul Radu Ioanid, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Statul Israel, căruia doresc să-i mulțumesc, în mod deosebit, pentru întreg sprijinul acordat în aceste zile.
Cu acest prilej, am abordat teme de actualitate privind stadiul relațiilor bilaterale româno-israeliene, dar și perespectiva de a extinde și valorifica colaborarea dintre cele două state cu precădere în domenii noi de interes, precum securitatea cibernetică, cloud-ul guvernamental, AI sau IoT.
Evoluția pozitivă din anul 2021 a schimburilor comerciale bilaterale, a fost continuată și în anul 2022, ceea ce demonstrează potențialul pieței israeliene pentru majorarea și diversificarea exporturilor românești. La 11 luni 2022, faţă de perioada similară a anului precedent, valoarea schimburilor comerciale bilaterale a totalizat 953,76 milioane USD, în creștere cu 17,59%, din care 776,95 milioane USD export (+24,45%) și 156,833 milioane USD import (-5,82%).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.