Dental Alliance

June 16, 2024

Secretar de Stat Bogdan Dumea: Noi orizonturi. Forumul Româno-Japonez aduce împreună viziuni inovatoare.

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Astăzi am avut onoarea de a participa la Forumul Inovării România-Japonia, în calitate de reprezentat al Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România.
Atingerea obiectivelor stabilite între Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară din România, compania japoneză Okamoto Optics și Institutul Laser din cadrul Universității Osaka reprezintă o prioritate pentru România. Instalația de optică de mare putere va fi de o importanță strategică pentru IFIN-HH, pentru ELI, pentru România și pentru Europa. România investește peste 20 de milioane de euro în construcția unității.
Am subliniat, de asemenea, faptul că deschiderea unui Oficiu Român pentru Știință și Tehnologie la Tokyo, în următorii ani, este un obiectiv asumat al MCID. Acest oficiu va contribui la maximizarea schimburilor româno japoneze în domeniul academic și în domenii în care putem prelua din expertiza niponă precum cele ale antreprenoriatului, inovației, cercetării.
În marja forumului, împreună cu domnul Bogdan Ivan Gruia, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, am avut o întâlnire cu domnul Hiroshi YOSHIDA, viceministru în cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne și Comunicații din Japonia și cu Excelența Sa, domnul Hiroshi UEDA, ambasadorul Japoniei în România, în vederea consolidării Parteneriatului Strategic dintre cele două state.
Felicitări domnului Valeriu Zgonea, președintele ANCOM și Excelențelor Sale, domnilor ambasadori, Hiroshi UEDA și Ovidiu DRANGA pentru această inițiativă excelentă de a organiza forumul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.