Dental Alliance
March 4, 2024

Secretar de Stat Bogdan Dumea: Proiectele de legi ale educației sub lupă la Piatra Neamț

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

La inițiativa doamnei Oana Bulai, deputat PSD de Neamț, pe care o felicit sincer, a avut loc astăzi o dezbatere având în prim plan proiectele legilor educației aflate în plin proces de consultare publică.
M-a onorat să fiu parte din acest dialog aplicat, centrat pe valorizarea propunerilor primite și pe identificarea de soluții, alături de colegii mei domnul Florin Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației și domnul Adrian Nita, prefect al județului Neamț, de doamna Florentina Moise, inspector general al județului Neamț, precum și de cei peste 250 de participanți (cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic, părinți, elevi, reprezentanți ai sindicatelor din învățământ) care au dat curs invitației noastre la acest eveniment.
Ce mi-a placut foarte mult astăzi?
✅ Astăzi nu a fost despre politică și politicieni, cum am văzut că se poartă la colegii din PNL Neamț, care în cadrul unor evenimente similare au pus accentul pe a invita oamenii politici să vorbească și nu specialiștii în educație.
✅ Oamenii au pus întrebări pertinente și specialiștii noștri au răspuns aplicat și explicit la aceste întrebări. Felicitări tuturor, și în mod special lui Florin Lixandru și Florentina Moise pentru detaliile tehnice expuse pe înțelesul tuturor!
Ce mi-a placut și mai mult ?
✅ Am simțit foarte clar deschiderea cadrelor didactice către procesele digitale utilizate în scopul transformării resursei viitorului, adică a educației!
Sunt entuziasmat că dascălii noștri sunt conectați cu instrumentele digitale moderne de învățare, că sunt conștienți că dincolo de a utiliza o tabletă valoarea actului educațional stă mai ales în competențele transmise utilizând tehnologia digitală.
Și pentru că tot sunt la capitolul entuziasm, astăzi în alocuțiunea mea am punctat cu încredere aspecte privind importanța digitalizării la nivelul educației și cum se anticipează a fi investițiile în infrastructură și formarea de competențe digitale.
Totodată, am subliniat faptul că transformarea digitală nu e un moft ci este o condiție imperativă a construirii viitorului, în contextul dinamic al globalizării, al evoluției societății per ansamblu.
Cu toate acestea, în domeniul educației, consider că utilizarea tehnologiilor digitale, trebuie să se îmbine armonios cu prezența fizică în clasă, nu să o înlocuiască ❗
Am preluat, împreună cu Oana Bulai, toată energia dumneavoastră și vă asigurăm că o vom canaliza atât către susținerea, sub formă de amendamente, în Parlamentul României a tuturor propunerilor transmise, cât si către obiectivul meu major – Byte cu byte pentru digitalizarea României!
Vă mulțumesc!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.