Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Secretar de Stat Bogdan Dumea: România – Moldova, împreună și pe drumul transformării digitale

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Am avut astăzi o întâlnire la Ministerul Dezvoltarii Economice și Digitalizării din Republlica Moldova unde, împreună cu omologul meu domnul Mihai Lupașcu, secretar de stat, responsabil pe componenta de digitalizare, am analizat stadiul cooperării bilaterale precum și oportunitățile semnificative pentru dezvoltarea sectorului digital din ambele țări.
În era digitală în care ne aflăm, dezvoltarea și implementarea tehnologiilor avansate au un impact semnificativ asupra economiei, administrației publice, serviciilor de sănătate și a altor domenii-cheie. Prin consolidarea cooperării noastre putem îmbunătăți eficiența serviciilor publice, promova inovarea și antrena societatea în transformarea digitală.
Dată fiind legătura extrem de specială dintre cele două tări, vecine și surori, consider că susținerea și dezvoltarea proiectelor comune aflate în derulare în plan digital va constitui un excelent prilej de a construi o punte comună către o societate digitală modernă și inovatoare.
Înțelegem importanța conectivității digitale, dezvoltării infrastructurii de comunicații și a facilitării accesului la tehnologii de ultimă generație. Putem realiza totul însă, mult mai rapid, printr-un efort comun pentru a sprijini tranziția către o societate digitală modernă.
I-am asigurat pe oficialii moldoveni de întreaga deschidere și implicare atât a ministrului Bogdan Ivan Gruia, cât și a colegilor din cadrul Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România și Autoritatea pentru Digitalizarea României.
Noua echipă guvernamentală, condusă de Marcel Ciolacu are o viziune extrem de caldă, deschisă și determinată în ceea ce privește susținerea Republicii Moldova în parcursul său european.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.