January 19, 2021

Secțiile Spitalului Municipal de Urgenta Roman afectate ca urmare a personalului infectat cu virusul SARS-COV-2 sunt Ortopedie-traumatologie, ATI și Compartimentul de Îngrijiri Paliative

Secțiile afectate ca urmare a personalului infectat cu virusul SARS-COV-2 sunt Ortopedie-traumatologie, ATI și Compartimentul de Îngrijiri Paliative.
Au fost luate mai multe masuri în aceasta situație :
-suspendarea temporara a activității în Secția Boli Infecțioase cu delegarea personalului medico sanitar și auxiliar în secțiile afectate.
-suspendarea activității în Compartimentul Îngrijiri Paliative, iar personalul testat negativ la testul PCR a fost distribuit în secțiile cu deficit de personal.
-internarea pacienților cu test negativ la PCR în Secția de Ortopedie se face în spatiul Compartimentului de endocrine, diabet zaharat și boli de nutriție, spațiul fiind anterior eliberat, nebulizat și dezinfectat. Personalul medical, asistenti și infirmieri, testați negativ, îngrijesc acești pacienți împreună cu medicii ortopezi.
Secția de Ortopedie-traumatologie, de la et 3 este izolata, iar după externarea ultimului pacient se va efectua nebulizare, dezinfecție și curățenie generala a întregii secții.
Mai sunt angajați testați pozitiv pe Secțiile Cardiologie și la izolator dar nu este afectata desfășurarea activității medicale.
S-au depistat angajați pozitivi și la sediul administrativ dar activitatea este acoperita de personalul testat negativ.
Se insista mereu pentru purtarea corectă a echipamentului medical, respectarea precauțiilor standard privind igiena mâinilor și a căilor respiratorii, evitarea atingerii ochilor, nasului și gurii, supravegherea efectuării masurilor antiseptice și utilizării corecte a produselor antiseptice, respectarea procedurilor privind curățenia și dezinfecția spațiilor, a echipamentelor și a aparaturii. O atenție deosebita se va atrage aerisiri saloanelor, la timp de aproximativ 10 minute la fiecare ora timp în care ușa saloanelor sa fie mereu închisă. Se insista de asemenea pentru respectarea codului de procedura privind colectarea, depozitarea și transportul deșeurilor medicale și respectarea circuitelor funcționale ale acestora.

Andreea Trifan – Purtator de Cuvant Spital Roman

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.