San Marco Roman

San Marco Roman

March 30, 2020

ȘEDINȚĂ DE GUVERN LA PIATRA NEAMȚ

Guvernul României a publicat, pe pagina sa de web, programul ședinței comune a Guvernului României și a celui din Republica Moldova, care va avea loc în cursul zilei de joi, 23 martie 2017, la Piatra Neamț. Guvernul român va fi reprezentat de premierul Sorin Grindeanu, iar cel al Republicii Moldova de primul ministru, Pavel Filip.

Pe agenda de lucru a reuniunii se vor afla acte normative privind stadiul proiectelor comune în derulare, respectiv proiectul de asistență tehnică și financiară acordat de partea română Guvernului moldovean, dar și proiecte sectoriale comune din domeniul energetic, educațional, cultural. Pe agenda de lucru a ședinței de Guvern de la Piatra Neamț se află și discutarea unor oportunități de investiții românești în Republica Moldova, precum și posibilitățile de contionuare a colaborării în domeniile IT, finanțe, justiție sau afaceri interne.

La Piatra Neamț vor fi prezenți, din echipa guvernamenatlă română vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Apărării Naționale, Viorel Ștefan, ministrul Finațelor, Viorel Ștefan, ministrul Justiției, Tudorel Toader, ministrul Economiei, Toma Petcu, ministrul Energiei, Alexandru Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediu de afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Andreea Păstârnac, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, Mihai Busuioc, secretarul General al Guvernului, Dan Neculăescu, secretar de stat MAE. Din delegație face parte și Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Premierul Guvernului de peste Prut va fi însoțit de vicepremierul Octavian Calmâc, care este și ministru al Economiei, Vasile Bâtca, ministrul Dezvoltării Regionale, de Valeriu Munteanu, ministrul Mediului, Alexandru Jîzdan, ministru al Afacerilor Interne, Ocravian Armașu, Ministrul al Finanțelor, Vladimir Cebotari, Ministrul al Justiției, Monica Babuc, ministru Culturii, Lilian Darii, viceprministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Gheorghe Galbura, viceministru al Apărării, Mihai Gribincea, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România.

Începând cu ora 11,40 la sediul Consiliului Județean din Piatra Neamț va avea loc o întrevedere între cei doi premieri. La ora 12,00 în același sediu va avea loc o reuniune bilaterală între membrii celor două guverne, iar de la ora 13,00, declarații de presă comune ale celor doi premieri. La ora 14,00 se va face o vizită la Mănăstirea Agapia, unde cele două cabinete vor lua și masa.