Dental Alliance
October 2, 2023

Senator PSD Dan Manoliu: Este necesară modificarea legii, în așa fel încât românii să se poată identifica și în fața unor entități terțe din străinătate!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Prezenta inițiativă parlamentară privește modificarea art. 6 din Legea 248/2005 care reglementează regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, printre inițiatori numărându-mă și eu.

Este o propunere legislativă susținută de întreg spectrul politic din Parlamentul României.

Modificarea constă în renunțarea la sintagma ”în fața autorităților române și străine” așa încât identitatea să poată fi confirmată și în fața unor entități terțe în străinătate.

Necesitatea acestei modificări vine din cauza numeroaselor solicitări ale cetățenilor români care întâmpină tot mai multe greutăți ăn străinătate din partea unor instituții bancare sau angajatori care nu recunosc cărțile de identitate eliberate de statul român.

Deasemeni, doar pașaportul este acceptat pe plan internațional, iar accesul la serviciile medicale private, sociale, educaționale se face doar cu prezentarea acestui document ca unică opțiune în ciuda acordurilor internaționale existente.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români a fost elaborată prezenta propunere legislativă care este susținută de Grupul PSD din Senat.

Dan Manoliu

senator PSD

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap