September 26, 2021

Seturi de trening pentru femei ca îmbrăcăminte formală? Este posibil!

Lumea modei este, adesea, un univers la care nu toată lumea reuşeşte să se adapteze. Unele persoane, însă, aşteaptă cu nerăbdare o nouă tendinţă în materie de fashion, pe care o vor integra cu uşurinţă în garderoba de zi cu zi.

Alteori, o alegere aparent bizară, purtată cu încredere şi atitudinea potrivită, dă startul unor noi idei şi creaţii vestimentare, ce par să distrugă orice barieră.

Mai toată lumea cunoaşte, sau măcar a auzit, că există un anumit cod vestimentar, în funcţie de locul în care mergem şi evenimentul la care participăm. Chiar dacă există câţiva nonconformişti curajoşi, care nu se vor plia niciodată pe standardele impuse, în general, ne alegem îmbrăcămintea după aceste criterii.

 

Stilurile vestimentare comune

 

Stilul sport

Este cel la care apelăm atunci când facem activităţi fizice sau plimbări în natură. Primează confortul şi libertatea de mişcare, iar aspectul general este catalogat adesea drept „simplu, de casă”.

Aici intră treningurile, colanţii, pantalonii tip joggers sau cargo (unele modele), hanoracele şi adidaşii.

 

Stilul casual

Se traduce ca „neglijent, ocazional, întâmplător”, iar utilitatea sa este destul de apropiată. Îl adoptăm frecvent pentru plimbările în parc sau ieşirile cu prietenii, pentru cumpărături sau activităţi precum plata facturilor.

Include blugi, pantaloni, rochii sau fuste simple şi confortabile, bluze, tricouri sau hanorace, chiar şi unele cămăşi.

Este cel mai versatil şi adaptabil stil.

 

Stilul formal sau elegant

Acesta este definit drept „ceremonios, oficial” şi este un stil spre care ne îndreptăm atenţia atunci când participăm la evenimente deosebite, interviuri şi prezentări importante pentru locul de muncă sau ne aflăm în locuri care au un „dress code” de acest gen.

Este adesea sinonim cu ideea de eleganţă şi decenţă, însă există câteva diferenţe. Spre exemplu, pentru o activitate tip business, vei alege o ţinută cât mai simplă şi „neîncărcată”, în timp ce pentru un eveniment formal, tip black-tie sau festiv, poţi jongla puţin cu detaliile şi culorile sau accesoriile.

Include predominant costumele din două piese, rochii, pantofi – cu sau fără toc.

 

Treningul – îmbrăcăminte formală?

Aceste două elemente aflate la poli opuşi ai stilurilor vestimentare, par să nu se poată întâlni vreodată în mod armonios, însă a devenit realizabil. În ultima perioadă, vedetele, precum şi designerii de modă, experimentează tot mai mult îmbinarea dintre aceste stiluri, atât de clar definite pentru toţi aceşti ani.

Câteva persoane curajoase au adaptat treningurile de damă, la stilul formal – şi am putea înţelege de ce. Uneori este dificil să găseşti un echilibru între confort, aspect estetic ŞI întrebuinţare, în special când zilele tale sunt foarte pline. Astfel a apărut combinaţia de trening şi tocuri. Pentru femeia care doreşte să se simtă bine pe tot parcursul zilei, atât fizic, cât şi psihic.

Fie că vorbim despre seturi de trening din fâş sau din velur/catifea, asortate cu sandale pe picior sau cizme cu toc şi accesoriile potrivite, reuşesc să îmbine ambele lumi. Nu este un look pentru toată lumea, dar cu siguranţă merită încercat.

Descoperă in  magazinul Bolf treninguri si articole vestimentare sport moderne. Ai o varietate mare din care poți selecta piesele care ți se potrivesc. Ai decis? Care sunt treningurile potrivite stilului tău urban.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.